Sep 9, 2011

stresssss

salam.

Selalu kalau korang stress ape yang korang buat? Makan? Tido? Nangis? bila dah buat rasa lega x? Ke makin stress?? haa, meh sini nak share something..


Petua untuk elakkan STRESS..

senang dan mudah didapati dimana-mana...

CIUM BAU KETIAK LELAKI!!!!
chooiii,,pedehal nak tangkap cium ketiak kan? euww,.. Tak percaya meh? Ni bukti yang depa duk kaji..


"Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensylvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America, sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik."

Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.
haa,, so apalagi.. Sesapa yang duk rasa stress tu pegi cari penawar cepat.. Tapi kena mintak izin dulu la.. Jangan main terkam je. Bahayaa!!! Selamat mencuba.. Lagi efektif kalau cium yang baru lepas bersukan.. Lepas pengsan seminit dua komfem hilang ingatan.. eh eh hilang stress..:)sumber dari sini..Ensaiklopedia Petua Melayu Lama..

No comments: