Jun 8, 2010

belajar sampai expert

ehemm ehemm...
salam..

dis week tuan punye dairi agak rajen sedikit..
sbnarnye rajen byk tp xnk la show off lebih2 kan..
kang ader plak org kate
"eiii,,pasan betol dyia ni!!!menyampah i!!!! buat entry gedik pulak tu..huh!!"
erm,,whatever la kan..
i punye blog,,ade ker i ngumpat keji korang??
xde kan??haa,dah tu duk diam2 jela ye...=p

dis week byk bende yg mkcik dyia blaja..
blaja masak ng mama..
chef dihati..
hehehe...
gumbira biler dah expert la ckit wat lauk pauk yang blh dikatakan asemen yg tough..
haa,,nk tahu ape..
jom check it out!!!!

hari ahad lepas..
chef dyia buat acar timun..
yg dr y laen punyer..
mama ckap sodap..
papa pon ckap sodap..
meaning dat dah lulus 1 masakan..yippi!!!!!



then on the next day..
try plak buat ikan siakap masak stim...
smua brg2 mama dah siap sediakan..
tinggal nk mayang halus2 jer..
haa,,thats my part..
perah asam limau,,
potong cili padi,,
semua ditanggung beres..hehehe..
yang ni gak kire puas hati la..
ade gak mama tolong ckit2,,tp at least dah tahu bnde pe yg perlu tarok tok buat ikan masak stim..
kira ni pon lulus gak la eh..
heee~



then,sblh ptg tu plak..
makcik buat popia kecik
terbongkok bongkok duk gulung popia..
asal nk buat kecik2 mcm yg dijual kt kedai..
tapi ntah nape xjadik kecik..
mgkin die ikot body tuan yg buat kot..
haha..
xpelah..janji boley makan kan..
hehe~


papepon..
makcik suke masak masak nih..
t kalo nk try jemput2 la ke rumah mkcik yer..
spesel mkcik wat tok korang..
heheh...wink~~

3 comments:

najmuddin said...

huh? agak2 bile ley bkak restaurant..hahahaa, okeh la 2 da ley msk ikan siakap...

lg styl0 kalo dpt wt ns kerabu kn.. ;)

Anis Hariz said...

ko perasan je lebih...
eh tapi aku mcm tertarik dgn mu nyer popia....
wat ko aku....
please2 dyia yg cantik n cun cam AKU.....Please mak...

syaleyana shukri said...

najmuddin: restoran xnk bkak..ponattt..mau msak tuk fmly je..haha..
ermm,,nasi krabu..hehe..dlm proses nk blja..perlu mntk request ng mem besar dulu..

nadia: hahaha...mari2 la umoh aku...
blh kiro la sedapnyo...aku kea hok buat...haha..tettt!!!