Feb 5, 2011

setiap ujian pasti ada hikmah disebaliknya : salam takziah untuk sue sekeluarga

tiga hari lepas (khamis), aku dapat call daripada salah sorang kawan baik aku, meksu..kebetulan petang tu pergi rumah sedara belakang rumah, so tinggal la phone kat rumah, assume xde sapa nak call. sekali balik, sis terjah bagitahu sue call dan ada berita buruk. time tu dah cuak dah, terus aku tanya sapa exciddent..rupa-rupanye family sue.innalillah..

kejadian terjadi pada hari rabu malam masa mak sue, abang die, dan anak sedara die, baby anis nak balik kampung kat machang kelantan. agak teruk la kemalangan tu..boleh imaginekan, bila kereta bertembung dengan bas, kat kuala lipis. masa dengar cerita sue, rasa sebak, takut..sampai mak die terpaksa masuk icu, operate kepala, jahit kat muka, tangan patah dan tulang kat bahagian belakang pon patah..abang die tangan dengan kaki patah, manakala baby anis meninggal.

cuba bayangkan kalau hal ni berlaku kat kita..mesti rasa lemah semangat, xde daya nak kata ape, rasa xkuat semangat..sekarang ni alhamdulillah katanya mak die dah sedar, tapi masih lagi kat hospital temerloh. abang die dah ditransfer ke hospital kuala krai..harap semuanya baik-baik saja.

untuk kak jah, salam takziah atas kehilangan baby sulung anis. mungkin ada hikmah benda ni terjadi..harap sue sekeluarga tabah mengharungi ujian ni dan jangan mudah patah semangat. untuk my dear sue, jangan sedih2 lagi tau..saya tahu awak kuat. saya tahu awak xmudah patah semangat..ingat, ni semua dugaan dari Tuhan. die lebih mengetahui segala apa yang terjadi. sue tabah k..xnak tengok awak sedih2 lagi..al-fatihah untuk baby anis. semoga rohnya dicucuri rahmat.aminn.

3 comments:

Liya Laa said...

yeke dyia?

innalillah.

smoga yg laen cpt2 sembuh

syaleyana shukri said...

yup2..
tulah..moga semua oke2 aje..aminn

~s U e y ~ said...

thanks dear.br bace n3 awk.
lame x online,