Jan 23, 2011

75% masa dihabiskan dengan benda yang tak berfaedah : memang sinonim dengan dyia :)

kalau setiap hari macam hujung minggu kan best.. boleh golek-golek atas katil. boleh rilek-rilek layan movies..boleh keluar dating dengan bf. tu pon kalau bf dekat. tapi kalau case macam saye boleh keluar dating dengan girlfriends..=)

harini bangun agak lewat sebab mengantuk sangat. dua tiga kali postponed alarm, kalau boleh jangan bunyi ganggu ketenteraman saya. tapi at last surrender sebab nak kena bersiap untuk mengajar. nasib baju dah siap iron, tudung ekspres dah siap tergantung, jeans dah 2 3 kali pakai.=) tergopoh gapah bersiap tadi sebab sedar dah sangat lambat. habis botol perfume, losyen jatuh bersepah dalam locker, kalut bagai.. kesian dorang duk menunggu kat bawah. i'm sorry..

balik mengajar sempat amik brunch + dinner skali, lapar sangat kot sampai tadi masa duk menulis kat whiteboard perut berbunyi..aiiisey,,malu jek kat student. pastu godek-godek fb kejap then bingo!! tido xhengat dunia. serius harini amat sangat mengantuk gaya makan pil tidur, member ketuk pintu bilik pon xsedar.huhu.

so, harini end up dengan berhabis masa kat bilik jela..xkeluar p mana-mana.baguskan saya? sesekali puji diri sendiri. rumet tengah duk selami kebahagiaan sepanjang harini sebab bf die datang. so, tinggal lah den sensorang duk layan laptop compaq yang xseberapa canggih ni.

hmmm, tinggal lagi beberapa hari nak balik. xsabar gila weh! asal nama cuti memang cepat-cepat nak g sriputri beli tiket bus or g jb central beli tiket train. saya rindu masakan mama, rindu katil kat umah, rindu 2 orang hero nakal, rindu sanak-saudara, rindu semualahh..cepatlah jam bergerak..lagi seminggu kena tunggu..huhu.



nota kaki:
tengah rajin nak menghupdate belog ni la internet mula buat hal..hanginn den. celcom oo celcom.awat hang ni!! buat penat ja cek bayaq rm50 sebulan. terminate kang.grr

6 comments:

da[Y]un said...

bestnya dapat blk CNY nnt...
kim salam org kg ha..huhu

zainalalala said...

alolo~dayun wat ayt sdey. =p

eesyaheera said...

nak rindu sri putri boleh? hehe. dyia, student master dah boleh mengajar eh kat utm?

syaleyana shukri said...

@dayun; orang sabah sarawak susah nk blik dayun..huhu

syaleyana shukri said...

@ eina: haha.jom reunion kbmall..

@ee: boleh 2,,rindu-rindulah..hee.erm, kalau dorang apply teaching assistant scheme tu boleh la kot. dibyar rm50/hr..=)

syaleyana shukri said...
This comment has been removed by the author.