Jan 12, 2011

simbiosis


kenangan tahun baru, 8.1.11 - 10.1.11.

hujung minggu lepas terisi dengan hari-hari bahagia. rasa xsabar nak call mama cakap nak kawen walaupon sis dah bagi warning jangan langkah bendul.cerita intro cikit pon mesti orang boleh catch up "ala, nak story kisah cinta die la tu." wateva.


first jumpa lebih kurang pukul 2.30a.m sebab nak bagi kunci. walaupon mata dah makin sepet tapi hati tetap dup dap dup dap. dah 2 bulan xjumpa awak kan? balik bilik mata xleh lelap sebab bibir nak senyum dan otak duk fikir awak. sounds crazy right? =)


esoknye, keluar dari pagi sampai malam. breakfast kat kedai mamak. balik salin pakaian pastu terus pegi city square, aim cite guillever's travel. kalau xde back up ngan cerita laen.hehe. lepas tu jalan2 cuci mata, makan prosperity sampai perut muncit, dan bergerak ke danga bay konon nak hirup udara segar tapi sebenarnye x. last sekali end up dengan makan ketam berlada kat kg. senibung. gaya nak makan ringan2 je sebab perut penuh. so, ingat harga pon ringan2 gak la. tapi bila sampai bil duk congak2 mak aih, mahal nak mam***. nasib baek sedap. tambah lagi ade orang tolong kopek kulit ketam. thanks yang! oke, habis summary untuk 1 hari pertama. xnak cerita detail sebab selebihnya nak simpan dalam hati.wink~

second day, keluar breakfast bersama, amik baju dobi dan tengahari tu bersiap sedia untuk ke kenduri kawen classmate awak. at first segan jugak la kan sebab mang xkenal sape pon except awak. nak borak2 pon xde modal. so, mata memang terarah ke pasangan pengantin. sempat jugak berangan sekejap saya yang kawen. haha. pastu masa makan2 tu dah boleh adapt dengan situasi. so, layankanlah aje dengar dorang borak2. sempat jugak la bergambar sekeping dua sebagai kenangan. thanks perkenalkan saya kat ur member. =)

then, lepas tu terus heading to jb sentral.beli tiket balik kg, dan awak pon beli tiket untuk balik esok. rasa masa tu sedih je, sebab kalau boleh memang xnak bagi awak balik :( malam pulak pergi tengok AJL bersama. serius xpuas hati ana rafalli menang tapi awak gembira giler sebab dari petang lagi duk sibuk cakap ana rafali menang. masin betul mulut awak ye..hehe


last day, sempat pegi maxis kejap, baiki hp area taman u, melalak test suara 123 kat my idol, pastu balik kolej, kemas barang2. petang tu awak dah balik.seeeedih sangat!! xtahu nak cakap macamana. kalau boleh nak tarik tangan awak, pegang xnak lepas pastu cakap please,, jangan balik. tapi xberdaya. sebab awak ada hal kat sana. xpe,saya faham, cuma masa tu emosi xterkawal :'(. maaf buat awak sedih jugak. dan awak cakap, nak buat macam mane, kita masing2 duk jauh kan. dah, jangan nangis ea, tapi saya menangis lagi.


so, untuk awak kesayangan saya. terima kasih untuk 3 hari 2 malam kita berjumpa. terima kasih sangat sangat sangat. terima kasih sebab xjemu teman saya dari pagi sampai malam. terima kasih sebab ikut je mana saya nak pegi, terima kasih sebab sudi jadi driver saya, trima kasih sebab perkenalkan saya kat kawan awak, terima kasih sebab belanja saya itu ini. mesti duit awak banyak habis kan.sorry..dan,, terima kasih sebab sudi melengkapkan hidup saya. i love you sayang!


nanti kalau ada kesempatan kita jumpa lagi ye. awak kat sana kerja elok2, jaga kesihatan, jangan bawak moto laju2 dan siapkan proposal jugak. hehe. saya tunggu awak lagi 2 tahun boleh? xnak 3 sebab rasa lama sangat. tapi kalau esok pon boleh jugak. nanti saya tanya mama eh.hehe.dan untuk seperkara lagi, walaupon dah selalu bagitahu tapi saya xpernah jemu, "i love u sayang mucuk, thanks for everything".


p/s: nanti bila pakai baju padini tu ingat saya tau. kita pernah beli sama2..hee.

p/s/s: saje guna kata nama saya awak sebab tahu awak akan bukak blog saya. dan awak jugak yang suruh saya update. tapi maaf sebab xsempat nak update awal2 lagi. mata masih bengkak, dan hati kembali merindui. awak dah terbang ke sarawak..hukhuk.


gambar masa kenduri kawen kawan awak. gonna miss it!

7 comments:

eesyaheera said...

'awak' ni duk Sarawak ke? jauh nyeeeee. dyia nak kawen jemput ee. ee nak kawen jugakkkkkk!

Dye Kronniesar said...

owh..lagi 2 tahun ek?
same la tahun kawen ngan coursemate neh.dyg cop bulan 3.hahahaha!!!
:P
jgn clash tao t mmber tak g kawen dyg lak sbb nak g kawen boy.haha.

eh?die watper kat sarawak dyia?hehe

syaleyana shukri said...

@ee: xla ee.ade kerja cikit kat sarawak..bkan orang sarawak tao.haha.okeyh! deal..ee orang vip dyia jemput..ngee~

syaleyana shukri said...

@dye: hehe..insyaallah 2 thun lagi.ahaha.oke,dyia cop tengah bulan.around 5/6.kompen xkan clash ngan tarikh wedding dyg.=)


die ade site visit kat sibu..huhu

Dye Kronniesar said...

ehehehe...
buat seminggu pas dyg la.wakakaka.senang sket.lpas majlis dyg kat tumpat t, trus g pasir mas knduri dyia lak.kuikui.

owh.patut la.muahahaha.best la die melncong.cet.huuu

syaleyana shukri said...

ouh...ngan org klate ke?hehe..tumpat tu kira jiran la...boleh2.t setkan tarikh eh.hahaha.

huhu..melancong stiap masa.=)

fadhdeela said...

pakat2 nak kawen ke??hihi bgs2 :P

Meh singgah: Jejai & Fasha Putus Cinta!