Jan 5, 2011

omong kosong tapi bermakna

harini seharian duk melangut kat bilik. konon jadi puteri lilin, kena matahari terus cair. sebab tu lagi prefer duk tempat-tempat empuk, suasana romantik dengan cahaya matahari masuk sikit je,hehe.

sebab duk sorang-sorang kat bilik. banyak duk mentelaah diri sendiri. haha. mandi pon lepas hampir 2 jam azan zuhur. buruk kan?duk laraa on9 fb, blogwalking dll. tapi jangan ingat tu je keje den yo. basuh baju xpenah nak lupa.hand wash gitu.

tengah duk godek2 usha itu ini, ghupenye banyak benda yang kita sendiri akan rasai jugak nanti. contohnye kawen la kan (topik ni xkan abis selagi xkawen). bukan semua yang kita nampak indah tu sejuk mata memandang. tapi berat bahu yang memikul. sekali, terlintas ayat dari sape ntah cakap, 'nak bina rumah tangga ni xcukup hanya dengan i love you, you love i, tapi perlu selari dengan rasa tanggungjawab yang kukuh.barulah rasa nikmat hubungan rumah tangga tu.'

petang semalam pon, sibuk duk cakap phone topik kawen. tapi bukan dengan kawan-kawan la..dengan yang lebih berpengalaman, yang berpuluh tahun dulu makan garam dari aku. kata-kata paling aku akan ingat sampai bila-bila 'kalau duk jaoh, rindu-rindu sayang-sayang..bila dah dekat mulalah cari gaduh.' hehehe. biasela tu kan. bila dah dekat xkan nak berbaik je. sekali kena la ade part wrestling tu.ye x? barula ade rentak melodi r&b. :) tapi kalau duk jaoh pon still gaduh macamane ek?

last week family datang jenguk anak jauh nun diselatan. terubat ke'homesick'kan dihati. tunggu CNY anakanda balik yer. mengidam nak makan masakan mama.huhuhu. banyak pesanan ditinggalakn untuk budak nakal ni. terima kasih kerana selalu mengingatkan. :)

ouh ya, selamat memasuki alam persekolah kepada adik manja kesayangan, amie. dah masuk darjah 1 pon. dulu duk maen-maen, siap dukung lagi. skang tunggu die dukung kakak pulak. yang specialnye budak nih, standard 1 pon dah msuk sekolah swasta. kami 3 beradik dulu sekolah kerajaan jer. tu pon aku sorang jer sekolah lain. nampak sangat aku selalu disisihkan.huhu. papa cakap bialah yang bongsu ni jadi ustaz. boleh tegur kakak dan abang yang keras kepala. & memang sekolah yang dia masuk ni pon ala-ala sekolah tahfiz sains. setiap kali nak ke sekolah memang wajib kene pakai kopiah.good!

weekend ni xtahu la nak buat ape. ade orang pesan jangan duk menaruh harapan eksaited sangat. kang xjadi tarik muncung 14 depa. oke, xnak eksaited lebih-lebih. 60% je. ermm, ade sape boleh buat loan RM10k? nak pinjam. alat instrument projek master gua rosak. tadi dapat quotation nak replace control port about RM13k ++. rumet kata da boleh bayar muka keta dah, tapi aku kata dalam hati dah boleh wat hantaran kawen.hahaha

2 comments:

eesyaheera said...

nak kahwin biar ada rasa tanggungjawab jaga anak orang. i love you, tapi i taknak jaga you. tak boleh la camtu. hihi

dyia nak kawen jemput ee taw. bila habis master?

syaleyana shukri said...

hehe..lambat lg e. no planning.kalau ikut plan sndiri 2014.haha.e pulak bile? habis master in the middle of 2012.