Dec 14, 2010

wishlist

rasa macam banyak jer benda yang aku nak tapi buat masa sekarang memang xde satu pon yang dapat.ahh,belum ade rezeki lagi.xpe,usaha lagi next time.cuba pujuk hati yang lara..

1. Kereta

aku rasa semua orang ada aim nak pakai kereta apekan?ahha, aku memang dari dulu sampai sekarang duk tergile-gilekan myvi oke!siyes xtipu sampai tiap2 kali keta myvi lalu memang aku pandang sampai pusing kepala ke belakang.kereta tu nampak sporty.tambah2 kalau dah modified, tukar rim besar cikit.letak spoiler pulak.cool la weh.tapi kan,untuk aku yang xde income tetap ni rasanye macam angan-angan mat jenin la..bagai menunggu buah yang xkan gugur.uhuk! tersedar dari khayalan. nasib baek myvi jer dream car aku..tapi dulu aku plan nak keta honda accord! giler mengalahkan mak bapak budak nih! stop dreaming..hahaha.aku suke gile kereta.tengok mag kereta pon salah satu kegemaran aku >.<.



impian xtercapai..sape dah ade myvi boleh xnak pinjam untuk sehari?



2. Scholar a.k.a biasiswa


haa,yang ni whislist paling diharapkan.rasa kalo xdapat nak begging2 ja KPT,MOSTI bantulah saye.hukhuk. sekarang ni dengar pulak rumours UTM scholar untuk master student akan dimansuhkan.wth!! kalo betol la kan, this is not fair!! phD student boley pulak die kasi.emo emo.grr..skang ngah apply mymaster under KPT. die macam bajet mini jugak la (mybrain15).taja yuran sahaja.phD fully sponsored termasuk elaun sara diri.sedih aje kan jadi budak master.ader je yang nak di cut..dan aku bagai menunggu bulan jatuh ke riba masih lagi tunggu result NSF. almost 4 month da wei..government xdak duit kot.sabar jela..tapi xnak mengharap..skang ngah berusaha keras cari part time job.huhu =(



3. Sony Ericsson Hazel


hehe..rasa nak tergelak je..duit xcukup nak makan pon masih simpan angan-angan nak beli henpon baru.haritu pergi jj tebrau, ade booth SE kat ground floor..duk usha-usha kat sana ternampak si hazel ni.cantik!! camera 5.0 megapixel,die ade noise reduction.cool jugak la..tapi yang kureng bagi aku sebab die flip.aku jenis yang suke maen msg, kang cepat rosak duk tolak atas bawah.lagi satu 3G aku lupa die boleh support ke x.hehe.jup,nak google =)



4. Finish my master project

ni pon boleh termasuk dalam whislist kan? hope dapat siapkan project according to time given.aminn~dan mintak2 project aku tergolong dalam journal yang high impact factor.ceewah!!impian macam tu patut ade ok.biar besungguh sikit nak masuk lab, maen2 ngan concentrated acid.
first time letak pic prof dalam blog.hehe.
sedondon x aku ngan prof?abaikan yang hujung kiri dan kanan..=)


5. Akad dan Nikah


aku suka pakai inai.tapi dah dibagitahu oleh orang tu die xsuka kalau nanti kawen,
tangan dilukis2,dicorak2 dengan inai.cukup kat jari aje..=)


hahaha..yang ni giler gempak!! tang ni xnak cakap banyak..tunggu la lagi 4,5,6 tahun.nanti kad walimatul urus datang menyusul.jangan tanya dengan sape, orang mane.identiti dirahsiakan. agagaga.. tolong doakan kebahagiaan kami yer.hehehe

p/s: ade kawan aku besungguh gile ym semata-mata nak tahu sape die.caitt! nak buat gosip la tu.dan untuk kawan aku tu,aku dah lama lupakan benda yang lepas.cukup dengan dia yang ada sekarang.xperlu nak ungkit kisah lame aku lagi.fullstop!


oh ya, tahniah untuk maksedara aku yang baru 3 hari lepas deliver baby boy.3.6kg kot.lupe dah mama cakap tadi.xdapat lagi baby girl.huhu.xpe moksu, usaha lagi.jangan cepat mengalah.haha. aku pon nak baby jugak.pernah cakap kat mama "ngah nak adik lagi" tapi mama cakap "tunggu ngah kawen la..xlarat dah mama nak jaga 4 orang ni" hurmm...lambat lagi la jawabnye..



7 comments:

da[Y]un said...

huhu..hope semua wishlists tu dimakbulkan oleh-Nya la ya. buat projek baik2, kekgi sy tumpang bangga kwn sy da publish journal sendiri, lg2 kalo international punya..wow.huhu.amin!

syaleyana shukri said...

huhu...amin.mintak2 la masin mulut dayun.hehehe.

eesyaheera said...

dyia, nanti ada income wishlists ni dlm masa setahun pun boleh dapat semua. semoga ee habis blaja cepat :P

syaleyana shukri said...

huhu..harap2 nye la..tapi wishlist no 5 mungkin delay sikit kot..=p

Liya Laa said...

cpt2 termakbul wishlist no 1. ada kereta sng nak gerak. nak part time pon senang :))

syaleyana shukri said...

huhu..tu la.hope nanti ade orang nak kasi.yeah,skang tengah eager giler mencari part time job.mintak2dapat..

Izzati Hanna said...

nsf bagi good news i guess
kan kan kan?
congrats dyia! happy for u :)